
ניקוי בריכה פרטית
בריכה בחצר הבית מהווה כיף לא רגיל, אולם כדי שתאריך ימים ותשמש אתכם על הצד הטוב ביותר לאורך עונת הרחצה, יש להקפיד על ניקיון ותחזוקה. מהם שלבי הניקיון השונים ואילו חומרי ניקוי מומלצים? לפניכם המדריך.
סינון המים
סינון המים הוא אחד השלבים החשובים ביותר בניקוי הבריכה ועל כן הוא נעשה על בסיס יומיומי. הסינון מתבצע על ידי משאבה הפועלת למשך 10 שעות ביום ברצף, לכל הפחות. יש לזכור שכדי לשמור על הבריכה נקייה יש גם לשמור על ניקיון המסנן.
הכלרה
כדי לשמור על המים נקיים ולמנוע את הצטברותם של בקטריות, עובש וחיידקים יש להוסיף כלור למים. הכמות אותה יש להוסיף תלויה בגודל הבריכה ונעה בין 1.0- 3.0 חל"מ. ברמת העיקרון ישנם שני סוגים עיקריים של כלור לבריכה והם: טבליות כלור וכלור באבקה. בעוד שהטבליות שומרות על יציבות רמת הכלור החופשי, פיזור האבקה מסייע לקבלת אפקט ניקוי יעיל ומהיר.
רמת חומציות נכונה
רמת החומציות במים צריכה לעמוד על ערכים הנעים בין 7.2 ל- 7.8. כאשר המים מאוזנים הכלור יפעל במידה מיטבית והציוד בבריכה ישמר גם כן. כאשר רמת החומציות במים אינה תקינה יש להוסיף למי הבריכה סודיום קרבונט במינון התואם לגודלה ובהתאם להוראות היצרן.
טאטוא
פעולת ניקיון נוספת אותה יש לבצע היא טאטוא קרקעית הבריכה. ישנם מכשירים ייעודים לתהליך זה ביניהם מטאטא יונק או רובוט חשמלי. בעוד שהרובוט פועל באופן עצמאי ומתאים לבריכות ציבוריות וגדולות יותר, מטאטא יונק מספק מענה איכותי לבריכה פרטית. את המטאטא יש להפעיל על ידי הזזת המוט על פני קרקעית הבריכה בתנועות איטיות.
ניקוי עלים ולכלוכים
כאשר הבריכה עומדת חשופה ללא כיסוי או לחלופין בשעות הפעילות, עשויים להצטבר בה לכלוכים גדולים כמו עלים וכיוצא בכך. בעזרת רשת לבריכה ניתן לאסוף את הלכלוך הצף על בסיס קבוע ואף להעמיק עד ללכלוכים גדולים אשר שוקעים בקרקעית. על אותו עיקרון ומתוך מטרה לחסוך את עבודת האיסוף ישנו מכשיר חשמלי הנקרא סקימר. סקימר הוא מתקן שאיבת לכלוך צוף לבריכה הביתית.
לסיכום: שלבי הניקוי היומיומיים
כדי לשמור על הבריכה הפרטית כמה שיותר נקייה יש להקפיד לבצע את שלבי הניקיון הבאים:
- ניקוי עלים – אחד השלבים הבסיסיים הוא ניקוי העלים בין אם על ידי רשת ובין על ידי ניקוי העלים מסלי הסקימר.
- ניקוי פס שומן – כשמים עומדים הם לא פעם משאירים על דפנות הבריכה מעין פס שומן. יש לנקות את הפס עם סקוץ' ועם חומר ניקוי ייעודי לכך.
- בדיקות כלור ורמת PH – דבר נוסף אותו יש לבצע על בסיס יומיומי הוא בדיקת כלור ורמת ה- PH במים. במידה ויש חוסרים נדרש להוסיף.
- כלורנטור – במידה ויש לכם כלורנטור אוטומטי עליכם לבדוק שכמות הכלור נקלטה בבריכה היטב.
- בדיקת המסננים – יש לבדוק את רמות הלחץ במסנן של המשאבה ולנקות אותו על פי צורך.
- טאטוא הקרקעית – עליכם לטאטא את הקרקעית מלכלוך על ידי מטאטא יונק.