
שוקלים לקנות או לבנות בריכה? סקרנו העלויות
אם חשבתם שבריכת שחייה בחצר היא לוקסוס של בני העשירון העליון, תתפלאו לגלות כי מדובר בחלום בר השגה גם עבור בני מעמד הביניים. אילו סוגי בריכות קיימים? וכמה זה יעלה לכם? לפניכם כל הפרטים שירעננו לכם את הקיץ.
בשנים האחרונות ניתן לראות יותר ויותר בריכות פרטיות בחצרות של בתים. הן נחשבות לחסכוניות יותר בעלויות המים (בהשוואה לתחזוקת הגינה), הן תורמות לבריאות ולאיכות החיים והמחירים שלהן לא בשמיים. משתנים אלו ואחרים הם שגורמים לרבים "לנטוש" את הבריכות הציבוריות ולעבור לטרנד החדש והמרענן הרשמי של הקיץ והוא בניית בריכות פרטיות בחצר הביתית.
היצע נרחב של בריכות
אם אתם שוקלים לבנות בריכה פרטית, סקר שוק ראשוני יחשוף לפניכם היצע נרחב. ישנם סוגים שונים של בריכות מחומרי גלם מגוונים, בטווחים רחבים של מחירים וברמות איכות משתנות. עם זאת כיום ישנם כמה סוגים בולטים של בריכות פופולריות בשוק הישראלי אותן יש להכיר על מנת לבחור את הבריכה התואמת לצרכים שלכם, כמו גם למסגרת התקציב.
- בריכת אינטקס – בריכות אינטקס עשויות מעמודים ויריעות וניתן אף לרכוש אותן בחנויות ספורט וצעצועים. הן זולות ביחס לחלופות ומאוד נוחות לשימוש יומיומי ולהתקנת מערכת חימום פרטית לשימוש במשך כל השנה. יש לציין שביחס לאחרות, הן נחשבות לפחות בטיחותיות ואורך החיים שלהן מוגבל וקצר יחסית. בריכות אלו מגיעות בשני דגמים: דגם עגול ודגם מלבני. דגמים אלו מגיעים בגדלים ובעומקים שונים.
- בריכת פיברגלס – גם אלו הן בריכות נפוצות אולם בניגוד לבריכות אינטקס אשר מונחות מעל פני הקרקע בריכות אלו מותקנות בתוך בור שנחפר עבורן. מלבד היתרונות המובהקים כמו עלויות נמוכות, זמן התקנה קצר ואפשרויות ייצור מתקדמות בעזרתן אפשר לעצב את הבריכה בהתאמה לצרכי לקוח, לבריכות אלו יש גם חסרונות: יש לצבוע אותן אחת לכמה שנים, הן נוטות לשקוע ולא פעם הן יידרשו תיקונים.
- בריכה מתועשת – בריכות אלו נבנות בעזרת טכנולוגיה מתקדמת אשר מוזילה את עלויות הבנייה והתחזוקה של הבריכה בין אם מדובר על ניקיון או מערכת חימום הבריכה ועוד. בבסיס הבריכה עומד שלד אשר נבנה בהתאם לדרישות הלקוחות. השלד כולל פאנלים מיוחדים ועמידים במיוחד ומצופה ברצועות ויניל במבחר של דגמים והדפסים. לבריכות מתועשות יש מחירים נוחים ויתרונן הוא בזמן ההקמה הקצר שלהן ובגמישות העיצובית.
- בריכת בטון – בריכות אלו נחשבות ליקרות ביותר ולו רק בגלל איכותן. הן נבנות על פי דרישה ולכן לוקח זמן לתכנן ולבנות אותן, יתרה מכך הן דורשות היתרי בנייה. למרות עלותן מדובר בהשקעה משתלמת שכן בריכות אלו עמידות מכולן, בטיחותיות ביותר ונוחות לשימוש ותחזוקה. כמו כן היסודות המבוטנים מונעים תקלות או שקיעה ועל כן יחסכו מכם תיקונים.
ומה המחירים? החל ב- 1,000 וכלה ב- 150,000 שקלים
על מנת ליהנות מכל הפריבילגיות של בריכה פרטית אין צורך לגור בשכונה יוקרתית שכן מחירי בריכות מתחילים באלף שקלים עבור בריכת אינטקס קטנה בגודל של 2X3 מטרים. המחירים של בריכות אינטקס משתנים בהתאם לגודלן ויכולים להגיע עד 10,000 שקלים עבור בריכה גדולה של 9X5 מטרים. בריכת פיברגלס בגודל של 8X4 תעלה לכם בסביבות 40,000 שקלים, בעוד שבריכה מתועשת באותו הגודל יכולה להגיע ל- 70,000 שקלים. היקרות מכולן הן בריכות הבטון, אשר בגודל זהה עלותן יכולה להגיע לסכום של 150,000. כמו כן, מלבד עלות בניית הבריכה והכנת התשתית ישנן עלויות נוספות אותן גם רצוי וכדאי לקחת בחשבון כמו למשל ריהוט, תאורה, אריחים וחיפויים, כיסוי בריכה, מערכת חיטוי, מערכת בקרה ושלל גימיקים שונים ומגוונים.
לסיכום בריכה בחצר היא תענוג הכרוך בעלויות. המחירים מושפעים מסוג הבריכה, גודלה ותוספות כאלו ואחרות. יחד עם זאת אין וויכוח על כך שמדובר בהשקעה משתלמת אשר תנעים את השהות בחוץ ותשדרג את שווי הנכס.